Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2023 22:05 - МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ КЪМ ПУТИН.....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 3163 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 27.03.2023 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ КЪМ ПУТИН – ОСТТА НА ЗЛОТО, ОКОЛО КОЯТО ВЕЧЕ ГОДИНА СЕ ВЪРТИ СВЕТЪТ...

    Музикалното произведение, което избрах да го поздравя е актуално. То е свързано с една картина на художника Хартман, Киевската порта. На картината се вижда една огромна катедрала. Картината вдъхновява Мусоргски да напише към нея музика и той поставя тази своя пиеса в края на цикъла си от програмни пиеси, наречени Картини от една изложба. Мисля си, че пиесите са общо 11.

   В пиесата се чуват камбаните на катедралата. Колкото по-голям е музикантът, който изпълнява творбата, толкова по-успешни подчертава той камбанния звън. А камбани в руската музика има много. Напомням за Мусоргски в неговата симфонична пиеса Нощ на голия връх по трагедията Фауст на Гьоте. По време на най-голямата бесовица на злите духове се чува камбанен звън, който се повторя и злите духове напускат върха. Настава отново божествената красота и спокойствие сред природата. Друг автор, който има много „камбани” в творчеството си е Рахманинов, един дълбоко вярващ човек, оставил ни доста произведения за изпълнение в църквата.

   Сезирам Путин върху някогашната Киевска порта, през която се е преминавало за да се влезе в града, който е бил ограден с крепостна стена. Миналата година един изрод се опита да влезе в Киев с войски, но без бой разбра какво ще му случат киевчани и се върна обратно. Вече започна неговото обратно броене, нищо не може да го спаси. Защото той започна война срещу световната цивилизация и ще я загуби. Нито тероризмът му срещу мирните украинци, цитирам театъра в Мариопол, болниците и училищата, жилищните блокове, нито хибридната война, нито хакерските атака срещу нашите пощи, днес срещу училищата ни, нито подкрепата на Радев и на инженеринговите му проекти – Левицата, Български възход, Възраждане, МИР, Вън от НАТО и ЕС и ощя няколко негови инженерингови проекти, нито президентсвото му, превърнато в отдел на ФСБ в България, ще го спасят. Отива си най-вредният за света човек, умира Империята на злото, последната империя на света.

    Предоставям утеха на Путин – като не можа да победи с тероризма си Украина, да послуша тази пиеса на Мусоргски, като преди това поръча копие от картината на Хартман с Киевската порта. Като не може да я превземе с тероризъм, с въоръжените углавники и частните си военни комплекси това историческо място, поне да го види...
   ДОКАТО ОЛИГАРДИТЕ МУ ОЩЕ НА СА ГО ПУЩАРАМИЛИ, както казват родопчани.

            image

                                           Киевската порта






Гласувай:
3



1. raders - Нямаше нужда от Мусоргски. Това ...
27.03.2023 22:34
Нямаше нужда от Мусоргски. Това говедо едва ли ги вдява тези неща. Да беше му изпратил "Асанчо Кючек алтънлъ".
цитирай
2. planinitenabulgaria - Сега в РСФСР най модерна е двойката от Турция,
27.03.2023 22:56
raders написа:
Нямаше нужда от Мусоргски. Това говедо едва ли ги вдява тези неща. Да беше му изпратил "Асанчо Кючек алтънлъ".


Калъчсикишоглу и Гьотананъкъз. По-добри са от сръбската двоока Небойша Куурович и Лайнолюб Войнович. Само Светослав Трифонов пее по-добре от тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12316646
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930