Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2021 15:07 - Може ли да си помогнем сами?....
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Корона вирусът ни "завеща" пристъпи на силен стрес, паника и тревожност. Страх от раздялата със семейството, загуба на работа, проблеми с доходите, тревожност за бъдещето, психическо натоварване, недостатъчен сън, нередовно и нездравословно хранене, липса на достатъчно движения и др. Все повече хора изпитват ужасяващи преживявания - отговор на нашата психика, която ръководи физическото ни тяло и говори за допускане на някакви грешки. А грешките се откриват трудно и трудно се преодолява нежеланото състояние. Нужно е да извършим промяна в мислите си или действията си. Можем да победим всеки страх, ако просто накараме ума си да го направи. Страхът не съществува никъде другаде, освен в ума ни.
За да си помогнем в такива моменти, осъзнавайки състоянието в което се намираме, можем да ползваме капки, спрей или пластири, намиращи се в нашите аптеки. Нужно  да познаваме и билките, които ни помагат:
СКАЛНА РОЗА (ROSK ROSE)  - Това е цветето на освобождаването. В някои райони се нарича памуклийка или цистус. Билката се използва като силно антиоксидантно, противовирусно и антибактериално средство. В нея са установени голям процент полифеноли, които неутрализират свободните радикали и предпазват организма от оксидативен стрес. В цветотерапията на д-р Бах скалната роза се използва при всички случаи на силен стрес, шок, ужас, паника и уплаха. От тази билка има нужда всеки, който изпада бързо във вътрешна паника, усеща вцепеняващ и ужасяващ страх, който го кара  да изгуби ума и дума, човек който лесно излиза от равновесие, обзема го страх при катастрофи, природни бедствия и опасни за живота състояния, всеки който усеща топка в корема си и получава сърцебиене.
ТРЕПЕТЛИКА  (ASPEN) е билката на психичните сили. Това е високо  дърво, което още в миналото е използвано при силни психически възбуди, страхове, безпокойство и др. Тя се препоръча за всички, които изпитват въображаеми страхове,  лошо предчувствие, че ще стане нещо лошо, страх от тъмното, непознатото и необяснимото. Оплакванията обикновено се засилват вечер. Използва се и при  чести кошмарни сънища при деца и възрастни, внезапно безпокойство когато човек е сам или сред повече хора, страх от крадци и смърт.
МИМУЛУС (MIMULUS) е билката на смелостта. Есенциите от мимулус помагат при страх от конкретни неща: болка, болести, животни, лекари, болници, бедност, самотност, тъмно. Билката се използва при фобии от затворени пространства, тъмни коридори, загуба на пари, от промени в живота, сценична треска, катастрофи и  при заекване от страх.
Осъзнаването и промяната на мисленето и действията са в основата за  постигане хармония между душата и тялото. В зависимост от емоционалните нужди на човек се комбинират различни есенции, за да се постигне максималния ефект.



Тагове:   стрес,   билки,   коронавирус,


Гласувай:
2



Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 855522
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi