Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2020 11:19 - ЧУДОТО АЛОЕ ВЕРА
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 1177 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 03.05.2020 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сократ твърди: "Има само едно добро нещо - знанието и само  едно лошо - незнанието".
Революционно е твърдението, че едно растение като Алое Вера, с хранителните си вещества, почти напълно може да разреши проблема с необходимите количества хранителни добавки за организма.
"Храната да бъде лек и лекът храна" пък е добавил Хипократ.
Многобройни научни изследвания са доказали полезността и приложимостта на това растение, съдържащо над 200 природни лековити съставки (витамини, имуно- и
биостимулатори,  минерали, аминокиселини, ензими, коензими и много други), които са носители на здраве и имунитет за човека. Това е дар от природата, който не може да бъде създаден и с най-съвършените технологии.
Лечебните свойства на Алое Вера са познати от преди 4000 години. Растението е ползвано от римляни, гърци, араби, индийци, японци. Плиний, Гален, Хипократ, Парацелз, Авицена, които днес смятаме за бащи на модерната медицина, са използвали в своята практика това лечебно растение. Хипократ е описал как тази билка лекува тумори, дизинтерия, помага при стомашни проблеми, стимулира растежа на косата. Парацелз твърди, че капките от Алое Вера лекуват изгаряния и кръвотечения. Авицена казва, че растението лекува рани, използва се като противоотрова. Лекарят на Наполеон лекувал рани от огнестрелно оръжие с Алое. Фараоните пък го смятали като елексир за дълъг живот. Клеопатра, както и жените на маите дължали красотата си на него. Тялото на Исус е било помазано с балсам от Алое Вера и мирта. Индианците го смятали за "небесно лекарство". Китайските императори наричали бодлите на тази билка "нокти на Божието царство" и ги използвали при акупунктура. Японците го наричали "кралска билка", а самураите мажели телата си с него, за да бъдат недосегаеми. При гърците растението символизирало хубост, търпение, щастие и здраве. Александър Македонски излекувал раните си с Алое и по съвет на Аристотел превзел остров Сокотра заради климата, който бил подходящ за отглеждане на растението. Според Христофор Колумб четири растения са задължително необходими в живота на човека - пшеница, грозде, маслина и Алое и никога не тръгвал на път без тях. Махатма Ганди твърди, че през дългите пости го спасявало вярата в Бога, простичкия живот и Алоето. Днес китайците лекуват атеросклерозата с гел от растението. Астронавтите, кацнали на луната, носели на борда си крем от Алое.
От всичките 250 вида Алое, най-лековито е Aloe Vera - Barbadensis Miller или  Circao Аloe.
КАКВО СЪДЪРЖА РАСТЕНИЕТО АЛОЕ ВЕРА?
Витамини:
- Витамин А - във вид на провитамина бета каротин, който е необходим за нощното зрение, има и антиоксидантни свойства; витамин В комплекс (В1, В3, В6, В12), които при недостиг причиняват сърдечносъдови смущения, анемия, болки в крайниците, нервни смущения; витамин С - участва в клетъчното дишане, има силно антиоксидантно действие, помага при обновяване на клетъчната структура; витамин Е - силен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, а при недостиг страда половата система; витамин D (важен за абсорбцията на калция и фосфора в костите) не се съдържа в растението, но Алое спомага за синтезирането му под действието на ултравиолетовите лъчи от провитамина 7-дехидрохолестерол.
Микроелементи: - при недостиг се нарушават метаболитните процеси в клетките.
- Желязото влиза в състава на хемоглобина, миоглобина и някои ензими; калцият има реминализиращо и седативно, както и антивъзпалително и хомостазно действие; магнезият е активатор на различни ензимни системи, има антикиселинно действие в стомаха, предпазва от прекомерно синтезиране на хистамин (причина за алергиите); манганът - при лекуване на анемия; цинкът е абсорбент и има антисептични свойства; фосфорът осигурява здравината на костите и зъбите; открива се и мед.
Минерали:
- запазват равновесието на рН.
- Калий - регулира метаболизма на глицидите и протидите; натрий - запазва рН и осмотичното налягане в телесните течности; хлор - действа като оксидант, дезинфекцира и убива паразитите.
Ензими: чрез амилазите и липазите контролират процесите на асимилиране на храната, разлагайки мастите и захарите, унищожават бактериите в организма и действат противовъзпалително и болкоуспокояващо.
Захари:  в растението се съдържат монозахариди и полизахариди, а захаридът Каризин има антивирусно действие, унищожава трайно протеиновата обвивка на вируса на СПИН и предотвратява  нападането на  Т4 клетките в организма.
Антракинини, лигнини, сапонини, растителни стероли, силицилова киселина, аминокиселини - всички те осигуряват нормалното протичане на процесите в организма, без които е невъзможно здравето. Притежават антимикробно, антивирусно и антибактериално действие, успокояват болката, предпазват от ултравиолетовото лъчение, осигуряват 12 от 14-те неесенциални киселини, които не се произвеждат в организма.
ПОЛЕЗНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА АЛОЕ ВЕРА
- Преминава през най-дълбоките слоеве на кожата до 7 ниво;
- Убива вируси, бактерии, гъбички, спори;
- Съкращава времето за зарастване на различни рани;
- Стимулира растежа на нови, здрави клетки;
- Отстранява отровите и мъртвите клетки;
- Действа имуностимулиращо;
- Намалява възпаленията и болките;
- Регулира метаболизма;
- Нормализира психичните функции;
- Почиства и заздравява органите и кръвоносната система;
- Предотвратява склерозата и отслабване на костите;
- Регулира нивото на кръвната захар;
- Неутрализира ултравиолетовите лъчи;
- Стимулира умствените способности;
- Лекува очни болести, кожни болести и алергии, ставнокостния апарат, черния и бял дроб, бъбреците, пикочния мехур и начална фаза на множествена склероза;
- Огромен ефект при лечение на рак, левкемия и СПИН.




-


Тагове:   билки,   растения,   алое вера,


Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 855284
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi