Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2019 11:03 - ОЩЕ НЕЩО ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 663 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Според тълкувателният речник, интеграция означава обединяване в едно цяло на група, колективи, страни, поради обща работа или/и общи интереси. И още нещо според този речник:" Интеграцията на циганите в  България са опитите за приобщаване на циганите към българското общество. Въпреки, че този процес започва още преди Освобождението, дори през 21 век той няма особен успех и продължава да е обект на горещи спорове".

Но какво значи да се интегрираш?!.... Означава, че ти сам, по собствено убеждение и решение трябва да направиш така, че да се влееш (присъединиш, или както го наречеш) към определена група, колектив, народ и др. Да приемеш техните нрави, начин на живот, начин на отношение към заобикалящите, начин на поведение, а не да  караш тази общност към която се присъединяваш да се съобразява с теб, да ти плаща тя сметките, да търпи капризите и своеволията ти, да я обиждаш, ограбваш, нападаш, изнасилваш и убиваш, карайки я да се чувства виновна, че не те е приобщила. От това по-голямо нахалство няма.

Никой на никого не е длъжен. И тъй като вече "ножът е опрял до кокала", както казват хората, нужно е да погледнем истината в очите и да си я кажем на глас, без да се страхуваме, или да вадим дивиденти от нея. Който е искал - сам се е приобщил, независимо какъв е. Та нима в страната ни няма гърци, турци, евреи, македонци и какви ли още не?... Е те как се интегрираха? Кой е полагал специални грижи за тяхната интеграция? И можем ли честно да кажем защо болшинството от  тази общност не се интегрира? Ами то се иска да се трудиш, да се учиш, да работиш, а не да чакаш на готово. Достатъчно пари се дадоха за това малцинство, но те показаха, че нямат намерение да се интегрират и превърнаха свободата в "слободия". Като не разбират с добро, а искат да живеят с нас, "да заиграе пръчката". Който не разбира с добро, ще разбере с лошо. И стига тези правозащитни  организации да си правят актив на нашия гръб.
На нас кой ни е построил жилища, кой образова децата ни, кой плаща сметките ни? Защо някои смятат, че държавата им е длъжна? Та нали ние сме държавата. Я да погледнем пенсионерите как живеят с малките си пенсии, че отгоре  на това оставаме да ги ограбват, изнасилват и убиват.

И се обръщам с призив към политическите сили. Вземете се в ръце доката е време. И не разчитайте на непросветения, лесно спечелен с обещания и подкупи електорат, защото той ще ви  помете като вихър - не само вас, но за съжаление и цялата ни държава.



Тагове:   интеграция,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. barin - Здравей, kategarbo. Под думата ...
05.02.2019 07:13
Здравей, kategarbo. Под думата "интеграция" разбирам освен обединяване и приобщаване. Затова циганите не могат да се интегрират в обществото не само в България. Трябва по-малобройната общност да приеме законите и начина на живот на по-многобройната, но и да повлияе на нея.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 850900
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. hobi