Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2018 11:22 - ПРОФЕСИЯ "ПРОТЕСТИРАЩ"
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
0



Приемам различните хора, техните мнения оценки и реакции. Зная, че те имат право да мислят и реагират различно, но..... До тук!!!  Всяко нещо си има граници. И ако се прекрачат тези граници, рискуваме да се оплетем в собствената си глупост и простотия. Често забравяме, че свободата не е свободия. Щом живеем в определено общество, трябва да спазваме правилата и законите на това общество. Ние превърнахме протестите в забавление, а някои хора и в професия. И ако тази енергия, време и средства   на протестиращите бяха използвани за позитивни неща - цена нямаше да имат. То не бяха протести на полицаи, на охранители, на зелени, на еколози, абе на всеки на който му хрумне нещо - протестира. И на всеки протестиращ следва контрапротестиращ. Едни искат лъвчета, други не искат лъвчета, едни искат лифт на Пирин, други не искат лифт на Пирин. Навъдиха се много "професори" по екология и лъвчета, и такива разбиращи от всичко.  То е лесно  само да искаш, без да си даваш сметка  какво даваш.  Даже си позволяват да  се разпореждат и с хорските имоти. Всеки иска само на него да му е изгодно.
Защо сме обречени да заставаме винаги един срещу друг, незная. Да не си помагаме, да завиждаме, да не се уважаваме, да не уважаваме институциите, да се очерняме и оплюваме, да не признаваме нищо позитивно и успешно направено. Затова и не можем да пръкнем напред. "Разделяй и владей" е в пълна сила при нас.Това ни прави черногледи, неблагодарни, злобни и непочтени.
Ако се загледаме по-внимателно в редиците на протестиращите, ще видим едни и същи лица във всички протести. Те просто си протестират.... Понякога и не знаят за какво. Такива протестиращи не само че не помагат, но и обезценяват истинските протести. Те вероятно ще претендират за професия "протестиращ". Може и заплати в скоро време да поискат за това, ако вече някой не им е платил......


Тагове:   протести,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 850939
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. hobi