Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2017 12:12 - ЛУТАНИЦИ
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 952 Коментари: 1 Гласове:
1



Това сме си ние - от "осанна" до "разпни го". Вечно очакващи спасителя. С доста къса памет и постоянна негативност. Мрънкащи, присламчващи се ту тук, ту там, без ясна представа какво искаме, какво можем и какво даваме, за да получим заслуженото. Та не си ли спомняте как скачахме за Костов, как обожествихме Царя, как посрещнахме Бареков и как всички се възхищавахме на мъжествения Борисов, а сега и на Радев. Не че има нещо лошо в това, но лошото е, че края  свършва с оплаквания, нападки, недоволство, интриги, отричане на всичко направено и всичко добро, боготворейки някой новопоявил се на сцената. И отново аплодисменти.... Очакваме да ни постелят да си легнем на меко и топло, да ни казват какво да правим, да ни направят богати, да се грижат за децата ни, да ни дават помощи и още и още.... От държавата искаме всичко и не се интересуваме от къде ще го вземе тя. Като че ли държавата не сме ние ами някой паднал от небето. Е, не стана досега. Няма и да стане.
А държавното обвинение само чака някой да падне от власт или да си даде оставката, за да подсили негативната енергия на стадото. И се започва с едни "доказани" обвинения...... По азбучен ред. Ами защо мълчахте драги обвинители, докато бяха на власт обвинените?!!.... Има една поговорка: "На умрял заек да стреляш". Та и ние така. Докато някой е на власт не смеем да го пипнем и щом се озове извън властта, ела да видиш какво става, може да се очерни и най-достойният и най-честният.  Няма кой да търси сметка за това. Една лъжа повторена много пъти става истина. Не че има много праведни, но трябва да се научим да ги разпознаваме и разграничаваме. Не всички са мръсници, макар че напоследък свикнахме всички да  наричаме така.
А медиите са нещо още по-страшно. Щом си отвориш очите те подлагат на истински мъчения и терор. Колкото по-нахален е един журналист, толкова е по-атрактивен. У нас вече е традиция от сутринта да се започва с лоши новини, пак лоши новини и докрай с лошите новини. Това се продавало казват специалистите. Ама всичко ли ще продаваме?!.... И съвестта си, и спокойствието на хората, и техните мъки и неволи ли ще изтъргуваме?..... Е, стига вече с тази търговия. Да си търпелив не е лоша черта, но да позволяваш постоянно да те подлагат на мъчения си е чист мазохизъм.
Мисля си и за друго. Какво биха сторили нашите пенсионери (най-ощетената част от обществото ни) ако забравят за партиите, за етническите и религиозните си  различия и потърсят правата си?!... Ами два милиона пенсионери са си страхотна армия. Няма какво да правят по митингите с болежките си и с бастуните, но могат да направят чудеса на изборите. Защо им трябва да се делят? Не научиха ли урока си?... Или и тях някой ги "работи". Те много добре знаят, че една пръчка се чупи лесно, но сноп от пръчки не можеш да счупиш. И крайно време е да се отрекат от тези, които постоянно "отлюспват" по-възрастните, оправдавайки се с това, че дават път на младите. Това не е вярно. Дай Боже всички да остареем. Тези хора, отхвърляйки нашите бащи и майки, са забравили мъдростта на приказката за убиване на възрастните хора и за спасяването на човечеството от глад от единственият останал жив възрастен човек, посъветвал ги мъдро да намерят и засеят скритото жито в дупките на мравките, за да оцелеят. Мъдростта е нещо изключително ценно. Тя нито се продава, нито се купува. Стига да има кой да я оцени.


Тагове:   общество,   мнения,   хора,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. inel379 - !
10.02.2017 12:39
Лута се от години предимно наивната доброта...
да отличава вече житото от плявата
е моята мечта в реалността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 855223
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi