Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 13:41 - ДА МОЖЕШ ДА БЪДЕШ БЛАГОДАРЕН
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2016 10:17


Дни наред се чувствам тъжна, безполезна и обезсърчена. Ставам сутрин и от телевизора ме залива информация за разпилени цистерни в Хитрино, разрушени сгради, тъжни хора с голямата болка по починали близки и пострадали. Болка към която няма равнодушни. Цяла България е тъжна и реагира спонтанно, както към близък роднина. Кой с каквото може. С пари, с дрехи и храна, с есемеси, със съболезнования....
Но на всичкото това нещастие - протести в Хитрино. Това омаловажи всичките ни стремежи и надежди като българи да бъдем съпричастни и да помогнем, макар и с парче хляб. И си задавам въпроса: За какво протестират хората там и кой протестира?!.... Всичко това придоби грозно изражение. С каква компетентност хората изразяват исканията си?!... Химици ли са, инженери ли са, еколози ли са, специалисти по превоз на опасни товари ли са?!....Колко хора се струпаха там за да помогнат. Какво искаме да се случи?!... Нова катастрофа ли?!... Оставете хората да си свършат работата. А замислихте ли се за пожарникарите, които рискуват живота си, за да помогнат в тази тежка и непредвидима обстановка, макар че още в първия ден им се нанесоха тежки обиди за закъснение и грубост. И те са със семейства, с  деца...... Разбирам мъката, разбирам безпомощността, разбирам болката на хората, но не разбирам неблагодарността. И трябва да отбележим (колкото и да сме черногледи), че действията на държавата са навременни, точни и ясни. И това се вижда даже със затворени очи. Не всичко може да стане на мига и веднага, трябва търпение.
А медиите не престават да се надпреварват с новини и подробности за случилото се, че не ни дават възможност да обмислим добре станалото. Всяко нещо си има норми и граници и когато ги прекрачиш се получава обратния ефект. Толкова излишна информация, че се замислям с добри намерения ли се прави. И без това болката на хората е голяма, оставете ги на мира.
Задавате ли си въпроса, защо около всеки голям празник ни се случва някаква трагедия?!.... Бог ни изпраща изпитания и ние трябва да ги изкупим с търпение и мъдрост, а не с протести. И за протестите си има време. Нека не позволяваме и тази трагедия да се превърне в нечии политически дивиденти.


Тагове:   общество,   хора,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 854926
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi