Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 14:12 - ЦВЯТ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ЛЯТО
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 6071 Коментари: 0 Гласове:
1



Ако искате да се наслаждавате на красота и аромат през цялото лято, засадете  тези цветя:

 
1. Бегония -
Begonia
image
Бегонията е цвете с разнообразие от цветови форми, което не престава да цъфти през цялото лято. Особено подходяща е за засаждане в контейнери или  висящи кошници. Размерите на това растение  достигат до 60 см. Оптимални условия за нейното развитие са полусянка, много влага и добър дренаж на почвата.

2. Фуксия (обички)- Fuchsia
image

Наситените цветове на фуксията изглеждат особено красиво на фона на тъмно зелените й листа. Височината на растенията достига  до 75 см.
Оптимални условия за развитие:  - изисква силна интензивност на слънчевата светлина или частична сянка, много влага, добър дренаж и богата почвата.

 3.Калибрахоа-Calibrachoa
image

Компактно, ниско растящо цвете, чиито цветове се разполагат на гъсто и имат красива фуниевидна форма. Височината на растенията е до 15 см. Калибрахоата цъфти от ранна пролет до първото застудяване. За своето нормално развитие изисква силна слънчева светлина, много влага, добър дренаж на почвата и често подхранване.

4.Импатиенс (циганче) – Impatiens

image
Ярки опожаряващи  цветове, съчетани с приятна зеленина. Растенията достигат височина 30-35 см. Развиват се добре при частична сянка, много влага, добре аерирана и богата почва.

5. Рудбекия- Rudbeckia

image

Феерия от цвят и форми – цветовете са големи и красиви, обагрени в нюанси на жълтото, зеленото и оранжевото. Височината на растенията достига 1 метър. Рудбекията понася интензивна слънчева светлина, добре обработена и дренирана почва.

6. Циния- Zinnia
image

Цинията е едно от най-разпространените градински растения у нас. Тя е лесна за отглеждане и се размножава в огромно разнообразие от багри. Височината на растенията достига до 35 см. Цъфти през цялото лято чак до късна есен. Цинията е издръжлива на горещини и затова е подходяща за места с повече слънце. За предпочитане е да не се мокрят растенията при поливане, защото лесно се нападат от брашнеста мана.

7. Кореопсис (жълтички)- Coreopsis
image


Кореопсисът започва да цъфти в ранното лято и прецъфтява едва с идването на есента. Класика за красивите градини. Приятният жълт цвят на неговите цветчета се съчетават чудесно с почти всички останали ярки цветя. Достига да 45 см височина. Засажда се на силно осветени места или при частична сянка, на добре дренирани почви. Изисква много влага.

8. Гайлардия – Gaillardia


image

Гайлардията притежава интересни, разнообразни по форма и окраска цветове. Достига на височина до 60 см. Цъфти цяло лято и прецъфтява едва когато падне първият студ. Развива се добре на обработени почви, с добър структурен състав. Изисква силна интензивност на слънчевата светлина и добър дренаж на почвата.

9. Хортензия – Hydrangea
image

Селекционирани са невероятни хибридни сортове хортензия цъфтящи през цялото лято. Растенията достигат на височина 1,5 метра. Цвета им зависи от киселинността на почвата.  Предпочита полусянка, добре дренирани почви и много влага.

10. Многогодишен здравец – Geranium
image

Здравецът присъства в почти всеки двор заради своята красота и аромат. Благодарение на нежните цветчета в теменужено синьо, съчетани със зелените листа формира чудесен цветен килим. Растенията достигат до 60 см височина. Не е капризен по отношение на светлината, развива се и при по-бедни почви, но предпочита по-влажните и добре дренираните.
11. Роза- Rosa
image

Когато говорим за градина, пълна с цвят и аромат, няма как да подминем розата. Тя е сравнително лесна за отглеждане, цъфти в разнообразие от багри, а освен това осигурява прекрасен аромат из цялата градина. Височината на растенията е различна според различните видове рози. Обича силното слънчево осветление и добре разрохканата и дренирана почва.



Тагове:   цветя,   видове цветя,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 853881
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi