Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2013 15:21 - РАСТИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ТЕГЛОТО
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 2115 Коментари: 0 Гласове:
0



Скоро ще дойде  лятото. На всеки ще се иска да се гмурне в прохладната вода. Ех, по-добре да не сме дебели и да  се чудим как да скрием някои части от тялото си. Естествено, няма такива магически продукти, които за ден-два да стопят мазнините, но тези които препоръчаме  ще ускорят метаболизма,  ще повишат тонуса и…… ще отслабнем по-бързо.

Кафето, с което започваме деня си, съдържа антиоксиданти, снижава риска от ракови заболявания, болестта на Паркинсон, диабета и др., а кофеинът е съюзник в борбата с калориите и излишните килограми. Не се добавя към него сметана и захар. По-добре да се пие с обезмаслено мляко. 4-5 кафета на ден са препоръчителната доза. Кафето сутрин няма да  навреди  на хората с високо кръвно налягане, може само да ги тонизира.

Зеленият чай подобрява обмяната на веществата и помага за понижаване на теглото. Той е  мощен антиоксидант. Наред с отслабването, служи и за изхвърляне на отровните вещества от организма.

Фасулът е снабден с фибри и протеини. Той е нискомаслена храна. Нискокалоричен е и спомага за поддържане на желаното тегло. Стабилизира нивото на кръвната захар.

Овесените ядки (или овесените трици) са в основата на диетите. Хем засищат, хем са с достатъчно фибри и спомагат метаболизма. Не се огладнява лесно когато консумираме ядки или трици. Обикновено се приемат с кисело мляко или накиснати във вода.

Лененото семе съдържа естроген в структурата си. Вследствие на това той подобрява кръвната захар и стабилизира  инсулина. Помага в борбата със затлъстяването и диабета. Една-две супени лъжици смляно ленено семе заедно с една лъжица овесени трици, разбъркани в половин бурканче нискокалорично кисело мляко са отлична закуска за отслабване.

Орехите съдържат големи количества протеини, омега-3 мастни киселини, мононенаситени мастни киселини и витамини. Три-четири ореха (до една шепа)  дневно са достатъчни за разтоварващата диета.

Ябълките са тези, които могат да направят за здравето на човек много повече от един лекар. Навика да се консумират  всеки ден може да задържи лекаря на разстояние и да намали значително теглото. Консумацията на ябълки преди всяко хранене може да възстанови необходимото ниво на захар в кръвта, което води до стабилизиране нивата на хормоните, влияещи върху апетита и насищането.

Лютият пипер съдържа веществото капсаицин, което увеличава метаболизма в човешкия организъм и помага при стопяване на мазнините и редуциране на теглото.

Авокадото съдържа достатъчно количество мазнини, но те са полезни мазнини. При консумацията му човек бързо се насища. Най-често  се използва за закуска между всяко основно хранене. Сандвич с два резана авокадо, полят с доматен сос и подправки е чудна закуска и за по-пълничките деца.

Къпините бързо утоляват глада. Те са богати на фибри и антиоксиданти. Вкусът им е отличен и заедно с овесените трици  са идеална закуска. Полезни са както културните къпини така и  диворастящите.

Грейпфрутът не може да се смята като основно меню за отслабване. Трудно ще се издържи само на грейпфрут. В диетата той се използва като част от здравословното хранене. Затлъстелите хората трябва да консумират по един грейпфрут или да изпиват чаша натурален сок от грейпфрут дневно. В продължение на  12 седмици загубата на мазнини е средно 1,5 kg (само от консумацията на грейпфрут).

Броколите, като всички зелеви култури, съдържат голямо количество растителни влакнини и са с ниска калорична стойност. Може да се консумират в по-големи количества. Цяла чаша сурови броколи съдържа само 25 калории.

Соевият продукт тофу е  нискокалоричен източник на протеини. Спомага за отслабване, ускорява обмяната на веществата, дори при лоши хранителни навици. Включен е във всички диети за отслабване.

И не забравяйте – първо пийте чаша вода и тогава яжте. Така по-бързо ще свалите килограмите.

 


 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 854672
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi