Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 15:23 - И РАСТЕНИЯТА МОГАТ ДА СА ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 7856 Коментари: 0 Гласове:
1



Биоенергетиката като наука е извървяла необикновен път, път на отрицания и път на огромен интерес. Съществуването на аура (биополе) около растенията и човека е един от въпросите, който получи потвърждение от науката и намали пъзелите в "черната кутия" на биологията. 
Във своите изследвания воронежките учени от "Эниоцентр"доказаха наличие на биополе при растенията, в това число и при стайните цветя. С многогодишните си експерименти те потвърждават, че растенията излъчват енергия в различни области на ултравиолетовия спектър. Те се явяват едни от най-комуникативните живи организми на Земята - взаимодействат помежду си, както и с животинския свят, част от който е и човекът. Растенията, както и хората, могат да бъдат "вампири", да бъдат напълно неутрални, да се презареждат от околната енергия, както и да отдават енергия. Нашите предци са били добре запознати с тези явления и нищо случайно не са внасяли в къщите си. Възстановяването на тези древни знания може да донесе огромни ползи (особено в днешно време, когато на мода до полуда са екзотичните стайни растения). Внасяни в дома, във вилата или офиса (близо до нас), те стават част от нашата биоенергетика и много активно ни въздействат. Те са не само чувствителни към улавяне промените в областта на информационните потоци, но имат възможност за смекчаване и подобряване на нежеланото въздействие. Не случайно едни растения радват човека, дават му сила, а други напротив - предизвикват чувство на тежест, потиснатост, главоболие, алергии или други реакции. Човек понякога интуитивно усеща кои растения са "неговите" и кои го потискат. Изследователите съветват - при първото ни съприкосновение със стайните растения (при закупуване и внасяне в дома ни), да се измият старателно ръцете, а по възможност и  самите растения. Трябва да запомним, че с новозакупените стайни цветя, ние получаваме и чужда енергия от самото растение, която евентуално може да е отрицателна и да ни въздейства лошо. Известно е, че всички растения натрупват енергия през деня, а през нощта се освобождават от "негативната". Следователно по-добре е да общуваме с тях от сутринта до късно след обяд. От време на време саксиите трябва да се пренареждат, за да се определи точното им място. Така ще се разбере къде растенията се чувстват най-добре и къде в дома ни се намират т.н. geopatik зони (теопатични зони). Известно е, че много стайни растения са способни не само да откриват отрицателната енергия, която идва от външната среда, но и да смекчават последиците от нея и дори напълно да я неутрализират. Има обаче и обратни реакции. Много често безпричинното главоболие и отпадналост се дължи на дифенбахията, отглеждана в спалнята. И особено ако растението е голямо, с ограмни листа. Мощното растение се нуждае от голямо количество енергия, която не може да си набави в спалнята и отнема енергията от стопанина си. Изводът е да не се превръща спалнята в оранжерия. Там където човек си почива и се възстановява (в затворени помещения), не бива да се барикадира с растения.
Каква е биоенергетиката на някои растения?
Положителен ефект
върху човека оказват мушкатото, бегонията, кактусът, фикусът, игликата, теменужките, цикламата, потайничето, фитонията, каланхоето, обичката, сингониумът, красулата, спитифилумън, златните мустачки и др.
Неутрални са традесканцията, алоето, петнистата млечка, панистахисът, глоксинията, паричката, хортензията, балзаминът.
Негативен ефект може да предизвикат папрати, монстера, орхидеи, аспарагус, филодендрони, хлорофитуми, циперуси.
Думата "може"не е поставена случайно. Изборът на цвете за в къщи е интуитивно и само ние можем да дадем шанс то да се отглежда в нашето обкръжение.
Съгласно народните поверия има рестения, които притежават мощна биоенергетика, на която не можем да се противим. На нея само се подчиняваме. Например, старите хора казват, че растението плющ (мъжегон) предизвиква конфликти в семейството, а големите деца бягат от дома си. Традесканцията и аспарагусът, и въобще виещите се растения, причиняват безпокойство. Здравецът помага при депресия, стрес, неврози и безсъние. Алоето защитава от неканени гости и нещастни случаи. Ако фикусът е поставен в кухнята, той ни предпазва от глад и бедност, а в спалнята - обезпечава защита и спокойствие. Теменужката предпазва от заболяване и други напасти. Тя чудесно си взаимодейства с децата и може да се охарактеризира  като цвете - учител (възпитател). Кактусите защитават от електромагнитните лъчения на компютъра, телевизора и друга техника. Поставени на прозорците, те ни пазят от крадци. Дифенбахията е идеално растение за офиса - успешно изчиства въздуха от токсични нещества и отделя енергия, която допринася за подобряване на концентрацията. Домашният женшен притежава мощна аура и е с високи лечебни свойства. Той е енергиен донор.
Тези характеристики на растенията са плод на многогодишни наблюдения. Не можем да ги приемем като ръководство при закупуване на цветя за дома си. Само нашата интуиция и лични наблюдения могат да определят с кои цветя можем да съжителстваме и да общуваме приятелски и с кои трябва да се разделим.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 854669
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi