Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 13:03 - ЗА СТРОЙНА ФИГУРА И КРАСИВА КОЖА
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 2234 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Задавате ли си въпроса защо някои народи не боледуват от определени болести, защо са със стройни фигури и гладки почти порцеланови лица? Сигурно сте се замисляли. За да навлезем в темата трябва да спомена някои факти от храненето на европейците в сравнение с това на японците, например. Японците консумират 50 пъти повече риба, 17 пъти повече ориз, 3 пъти повече житни растения и се задоволяват с 1200 калории на ден, вместо с 2400 както това се прави в Европа. При това те не се чувстват отпаднали и изтощени от диети, а са изпълнени с енергия и желание за живот. Те чувстват хармония в тялото и психиката си. Как го постигат ли?!... С начина си на живот и хранене.
- За стимулиране обмяната на веществата е необходим допамин, който намалява или ускорява кръвообръщението и изразходването на калории. Той се доставя на организма с рибата и морските дарове, пилешкото, плодовете и зеленчуците, соята, ядките, млякото и млечните продукти, яйцата, телешкото, овчето и свинското месо, картофите.
- За добрата концентрация и съсредоточаване е "виновен" (крайно необходим) ацетилхолинът. Той се доставя с овесените ядки, соята, соевите продукти (всички присъстващи в японската кухня).
- Ендорфинът, който управлява много функции в организма, най-вече свързани със стресовите ситуации, се осигурява от същите продукти както и допамина (така необходим за мозъка). Ендорфините са тези, които ни карат да сме щастливи.
- В добра физическа и психическа форма ни държи норадреналинът. Той ни дарява с бодрост и е в основата на хармонията между психика и физика. Съдържа се в рибата, пилешкото месо, червените зеленчуци, бананите, телешкото, овчето и свинското месо, сиренето.
- Всяка диета или стрес са свързани с т.н. "вълчи глад", който е начин на компенсиране на отрицателното влияние върху тялото и психиката, независимо от какво са предизвикани. Хормонът на щастието серотонинът е в състояние да ликвидира глада, да стимулира обмяната на веществата в мускулите, да контролира чувството за ситост. Той се доставя чрез домати, шушулкови зеленчуци, червени зеленчуци, спанак, банани, ориз, картофи, ядки, риба и морски продукти, пилешко, пуешко, патешко, телешко, свинско и овче месо, сирене.
Здравето отвътре се отпечатва отвън. Доброто настроение, чувството за удовлетвореност и щастие също  са гаранция за стройна фигура и чудесна кожа без бръчки, които се нарушават в много случаи от недобри грижи, лошо настроение, неудовлетвореност и лошо хранене.
И тъй като знаете какво голямо значение се отделя на храненето, препоръчам основните храни на японската кухня: - ориз, соя риба и морски продукти, морски водорасли, зеленчуци и варива, чай, гъбите шийтаке и японския коралов калций.
Не може само да искаме от тялото си, трябва и да му даваме необходимото. И колкото по-рано го осъзнаем - толкова по-добре.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 851004
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. hobi