Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2016 14:12 - ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Дали от състрадание или от други подбуди, но напоследък се навъдиха едни такива любители на животните, че не ти е майко работата. То не бяха рибки, то не бяха пойни птички, папагали, кученца и котки, алигатори, змии, та и малки прасенца, които започнаха да населяват жилищата и да тровят живота на съседите. Преди известно време някой беше вкарал и кон в апартамента. Е то бива, бива, ама чак до там не бива. Накарахме и животните да се чувстват зле, загубвайки най-важните си инстинкти. А някои до там стигнаха, че започнаха да развъждат цели ферми от котки, кучета и гълъби. То нищо лошо няма в това ако си на село и имаш самостоятелна къща с двор - тогава развъждай и слонове. Живеейки в блок, съвместно с други хора, които работят и имат нужда от спокоийствие и почивка, от нормална обстановка, това трябва да се наказва от закона.
Навсякъде се разхождат бездомни кучета и котки, които задоволяват животинските си потребности където сварят. И улиците, и градинките, където се разхождат децата ни, са изпоцапани с животински изпражнения. А някои собственици оставят кучетата си да се изхождат в градинките пред самите входове на блоковете. Е то търпение, търпение, но докога?....Докато плъзне някоя епидемия ли?!....
Дали с любителска цел или за задоволяване на някои хранителни потребности, напоследък таванът на блока ни се пълни с безброй гълъби, които се настаниха вероятно не само по тяхна воля и прищявка. И започнаха трагедиите. Малките гълъбчета, не дотам ориентирани в обстановката, започнаха да падат в шахтите на водопроводната мрежа и там умираха, без да може да им се помогне (организации или служби за спасяването им и в големите градове няма). А в тези случаи "любителите на животинския свят" се изпокриха или изчезнаха, но за сметка на това се появиха плъховете, които пируваха с умрелите животинки, оставяйки купища изпражнения върху водомерите и тръбите. Други малки хвъркати животинки, възползвайки се от  пиршеството, започнаха да се разхождат из апартаментите и не даваха мира на никого. И колкото и препарати да се използваха, тези мухички, кърлежчета, хлебарки и мравчици продължаваха да се разхождат из апартаментите. Нали си представяте как съжителстват бебетата с тази напаст?!... А да направиш забележка на някой "любител на животни" моментално ставаш враг, конфликтна личност, човек с не добри съседски отношения. Абе то отношения, отношения, но когато някой недобронамерено ти влиза в дома с неговите прищевки и странности, и ти причинява вреди и неприятности, как смятате, че трябва да се действа?!.... Оставам на Вас да ми помогнете.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 854891
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi