Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2011 14:49 - КОЛЕДНИ БАЛОНЧЕТА
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 1456 Коментари: 0 Гласове:
0



 

На Коледа Христос осветява хората и тяхното царство. Той донася частица от светостта на небесния мир – красивото, отрупано с играчки и подаръци дърво. Коледната украса символизира Христовата същност – светлината, знанието, чистотата, истината.

Една украинска легенда разказва за бедната жена, която нямала с какво да украси елхата за децата си. За да ги зарадва тя поставила върху елхова клонка паяк с паяжината. На сутринта, когато слънцето докоснало с първия си лъч паяжината, тя се превърнала в сребърна, за да напомня на хората, че винаги има надежда.

Удоволствието да направим украсата с нашите деца и  да им внушим, че  могат да правят вълшебни неща е незаменимо.

 Нужните материали:

- балончета

- разноцветна прежда,

- четка за рисуване или малка гъба, с която да нанесем лепилото,

- малка опаковка лепило С 200 и едно секундно лепило,

- ножичка,

- различни паети,  мъниста, малки разноцветни копченца и перлички, панделчици, клончета от елха,  сушени цветенца или плодчета  и др.

Начин на приготвяне:

Надуваме балончетата толкова колкото искаме да са големи топките. Завързваме ги здраво и върху тях започваме да навиваме преждата, така че да се оформи не много рехава топка. Намазваме с лепило С 200 цялата топка. Оставаме  лепилото добре да засъхне докато топката се втвърди (обикновено до другия ден). Спукваме балончетата след което  внимателно ги издърпваме и премахваме (може и да не ги спукваме). Топките са готови. Остава само да ги украсим. Това е най-отговорната работа и изисква въображение. Със секундното лепило залепваме перлички,  листенца,  цветчета и всичко определено за украсата. От горната страна на топката завързваме конец, като на мястото на завързване можем да поставим панделка от друг цвят или малко клонче от елхата. Можем да аранжираме топките по различен начин (в кошници, чинии или други съдове), а можем да ги завържем и да висят  като грозд. Ако са по-малки можем да украсим с тях и Коледната елха.

 

 

 

 



Тагове:   украса,   коледа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 854631
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi